mint-cappuccino

МЕНТОВО КАПУЧИНО

Класическа рецепта за капучино с една свежа добавка. Хармонично съчетание на кафе с мляко, черен шоколад и мента.

Необходими продукти за две чаши:

  1. 3 капсули от любимото Ви кафе Nespresso, ние Ви препоръчваме да използвате Nespresso Fortissio Lungo ;
  2. 3 чаени лъжици кафява захар;
  3. 250 мл. прясно мляко;
  4. 4 блокчета черен шоколад с вкус на мента;
  5. листа мента (за декорация).

Начин на приготвяне:

Пригответе 3 капсули Nespresso, подсладете с кафявата захар и излейте кафето в чаша заедно с 200 мл. от млякото (предварително затоплено), след което натрошете вътре 2 от шоколадовите блокчета и оставете напитката да престои 2-3 минути на стайна температура, за да може шоколадът да се разтопи. С останалите 50 мл. мляко направете топла пяна, използвайки Вашия Aeroccino млечен пенообразувател или функцията за топла пяна на Вашата кафе машина Nespresso. Изсипете кафето в две чаши и внимателно прибавете по 2-3 супени лъжици от млечната пяна. Декорирайте всяка чаша с блокче шоколад и листа мента.

Сервирайте ментовото капучино в стилните чаши Nespresso Pixie Fortissio Lungo и се насладете на топлия есенен ден.