Bukeela ka Ethiopia– първото Pure Origin Lungo Grand Cru, съчетаващо два сорта Арабика от Етиопия

 

Кафето Bukeela ka Ethiopia е съставено от два различни сорта Арабика от Етиопия. Блендата на това уникално Pure Origin Lungo разкрива съвършеното съчетание на нотки мускус и дърво, деликатният цветен аромат е съставен от жасмин, бяла лилия, бергамот и портокалови цветове. Името Bukeela произлиза от думата за „зърно“ на амхарски , а “ka Ethiopia”, на местен език означава “от Етиопия”.

nespresso-bukeela-ka-ethiopia

Експертите на Nespresso създават своето първо Pure Origin Lungo Grand Cru с интезитет 3, благодарение на плодородните кафени плантации в планинските територии на Етиопия. Екипът залага на два разнообразни региона, в които се отглежда кафе от сорта Арабика.

 

Съвършеният нежен вкус на кафето се дължи на факта, че кафените зърна са брани на ръка, което прави селектирането максимално прецизно. За създаването на Bukeela ka Ethiopia, екипът на Nespresso работи с фермери от южната част на Сидма, които им предоставят така известната „измита“ Арабика – процес при който кафените зърна се обелват от горния слой и се накисват във вода за няколко дни. По този начин зърната леко ферментират и разкриват своя аромат напълно. Наситените мускусови нотки на това Grand Cru се дължат на специален сорт Арабика, добита от по-високите части на платата в западна Етиопия.

 

Впечатляващият дизайн на капсулата на Bukeela ka Ethiopia прави препратка към нежните топли тонове на африканската земя, нежният розово – златист цвят напомня на цвета на небето, озарен рано сутрин от слънчевите лъчи. Стилен артистичен акцент върху кутийката на кафето е изображение на често срещаното в Африка дърво акация.

 

Bukeela ka Ethiopia може да бъде приготвено и като кафе Лате (кафе с мляко), като по този начин напитката придобива по-плътен, мек и кремообразен вкус и се отключват карамелените нотки на кафето, без това да отнема от богатия му цветен характер.